Verhalenbundel

En toen kwam de vrijheid toch nog

3D Cover Verhalenbundel DEF

Tot 1989 was Tsjechië een communistisch land. Het vormde toen samen met Slowakije nog Tsjechoslowakije.

Ik heb er gewoond van 1985 tot 1988, tijdens het communisme dus, en van 1997 tot 2001, na de fluwelen revolutie. In die tijd is er veel ingrijpend veranderd, ook in de levens van de mensen die ken en heb gekend. Die ervaringen heb ik verwerkt in de zeven verhalen van de bundel En toen kwam de vrijheid toch nog.

Hieronder vindt u een voorproefje.

Summertime
Het was juni 1986, drie jaar en vijf maanden voor de revolutie waar de meesten al niet eens meer op hoopten.
De klok boven de deur van de afdeling studentenzaken was blijven staan op twee minuten voor acht uur. Maar toen ze uit het schemerdonker van het hoofdgebouw van de Praagse wiskundefaculteit de trap afliep en op haar horloge keek, was het tien over half twaalf.
Ze was nog net op tijd geweest voor het laatste stempel uit de reeks die ze moest halen in gebouwen en instituten waar ze nog nooit eerder was geweest, maar zonder welke ze haar uitreisvisum niet zou krijgen.
Buiten was het warm geworden. Zo warm was het dit jaar nog niet geweest. 
Een stukje verder, halverwege de straat, stond een eenzame Škoda. Mensen waren er niet, op drie bouwvakkers na. De meeste Pragenaren waren al naar hun buitenhuisjes vertrokken. 
Een van de bouwvakkers leunde op zijn schop, de andere twee stonden zomaar wat naast hem en met z’n drieën staarden ze zwijgend naar een stuk of zes tegels die ze uit het trottoir hadden gehaald. De bouwvakker met de schop begon te fluiten: Summertime. 
Toen was het echt zomer.

 

Bestellen

PRIJS: € 6,95 inclusief btw

Het e-boek “En toen kwam de vrijheid toch nog” is beschikbaar in de bestandsformaten ePub en Mobipocket. U krijgt beide bestanden aangeleverd.

U kunt een ePub-bestand lezen op een e-reader, tablet-pc (zoals de iPad) of op uw pc met bijvoorbeeld Adobe Digital Editions. Een handleiding voor het openen van de e-boekbestanden krijgt u meegeleverd.

Wilt u dit e-boek bestellen? Vul dan uw gegevens in op het contactformulier.

 

SPECIALE AANBIEDING!

Heeft u zin in een mooie wandelvakantie in Tsjechië, met natuur en cultuur? Dat kan met de Wandeltrektocht Bohemer Woud. U kunt nu beide e-boeken voor € 15,- kopen.
Wilt u ze bestellen? Vul dan uw gegevens in op het contactformulier.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.